Het vormingspakket

Het stappenplan op deze site veronderstelt een aantal handelingen die niet voor iedereen even gemakkelijk zijn. Inzichten in de achtergrond van werkbaarheid, vaardigheden als analyseren, overleggen en communiceren en attitudes tot het voeren van een constructieve dialoog met de werkgever krijgen soms best een duwtje in de rug. Daarnaast bevordert ondersteuning bij het invullen van het STAPPENPLAN WERKBAAR WERK de  kwaliteit van het actieplan dat werknemers op deze site kunnen opmaken.

Daarbij kan jij, als vormer of begeleider, werknemers helpen!

Daarom hebben we een vormingspakket samengesteld met oefeningen die kunnen ingezet worden tijdens een opleiding over het STAPPENPLAN WERKBAAR WERK. De opzet van het vormingspakket is eenvoudig. Een leidraad gidst je doorheen de nodige stappen: van de centrale idee van de opleiding enerzijds tot de oefeningen die horen bij je gewenste doelstelling anderzijds. Zodra je zicht hebt op wat je met je opleiding wil bereiken, helpt de zoekrobot je om de geschikte oefeningen uit het pakket te kiezen. Je kan natuurlijk ook gewoon grasduinen in de oefeningen.

Met de uitgeteste oefeningen van Straffe Koppen kan je een vorming samenstellen variërend van enkele uren tot enkele dagen.
Daarnaast biedt dit pakket je een aantal uitgewerkte voorbeelden van vormingsmodules ter inspiratie.