Wat als je niet gelooft dat werkbaar werk ook in jullie onderneming kan?

Het is best mogelijk dat je er van overtuigd bent dat het pleidooi over werkbaar werk in theorie wel mooi klinkt, maar dat het in de praktijk niet realiseerbaar is. En al zeker niet bij jullie in de onderneming. Er zijn 101 redenen te verzinnen waarom het niet zou lukken… 101 excuses om er niet aan te moeten beginnen.

Maar als je overtuigd bent van het belang van werkbaar werk, dan ben je het als werknemersvertegenwoordiger aan jezelf en je collega’s verplicht om deze uitdaging niet uit de weg te gaan. Zeker als je hoort hoe luid de vraag naar betere en aangenamere jobs bij veel werknemers weerklinkt.

Onthoud goed dat inzetten op werkbaar werk een werk van lange adem is. Maar geen onbegonnen werk! Kleine stapjes, successen en ontgoochelingen zullen elkaar ongetwijfeld afwisselen. De kans is gering dat jullie wensen van vandaag op morgen verwezenlijkt worden. Alleen met het nodige geduld, doorzettingsvermogen en wilskracht raak je uiteindelijk vooruit.

Houd daarnaast in het achterhoofd dat werkbaar werk niet enkel voordelen oplevert voor werknemers. Ook de werkgever kan er bij winnen. Investeringen in werkbaar werk, klein of groot, renderen op termijn. Bovendien staan heel wat diensten klaar om de initiatieven van de werkgever zowel inhoudelijk als financieel te ondersteunen.

Aan jou om je werkgever mee in bad te trekken. Het stappenplan werkbaar werk helpt je alvast op weg!

Ga naar het stappenplan werkbaar werk

(<<) vorige situatie    |   volgende situatie(>>)

Wat als… je niet gelooft dat werkbaar werk ook in jullie onderneming kan?