Wat als werkdruk een probleem is?

Meer moeten met minder mensen. Voor veel werknemers een herkenbaar verhaal. Collega’s die niet meer worden vervangen, taken die er bij komen, uren, minuten en zelfs seconden die anders worden ingevuld, … Bij de enen een subtiele evolutie over langere tijd, bij de anderen van dag op dag harde realiteit.

De meeste werknemers die kampen met een te hoge werkdruk ontvluchten de werkvloer. Ze zoeken manieren om minder te werken (loopbaanonderbreking, arbeidsduurvermindering, verlof, …) of ze worden ziek. Thuis of elders, weg van de werkvloer, komen ze dan even op adem. Daarna hervatten ze veelal opnieuw hetzelfde stresserende, ziekmakende werk. Aan de werkdruk zelf wordt er ondertussen niets gedaan.

Als je de werkdruk echt wil aanpakken moet je niet zoeken naar manieren om de werkvloer te ontvluchten maar het probleem zelf stap voor stap in vraag stellen. Breng zoveel mogelijk factoren in kaart die aan de basis liggen van die hoge werkdruk. Stel in vraag welke zaken er anders en beter kunnen. Zoek naar argumenten om je verhaal aan de werkgever te verkopen. Door het probleem grondig te analyseren zal je merken dat het verbeteren van de werkdruk niet altijd door grote, wereldschokkende maatregelen moet gebeuren. Vaak kunnen kleine, weloverwogen veranderingen al een belangrijk effect hebben op de werkdruk die werknemers ervaren.

Ga naar het stappenplan werkbaar werk

(<<) vorige situatie    |   volgende situatie(>>)


Wat als… werkdruk een probleem is?