Ik wil wel maar ... hoe begin ik er aan?

Inzetten op werkbaar werk is een werk van lange adem. Je zal kracht en geduld nodig hebben om door te zetten. Maar het allerbelangrijkste dat je nodig hebt, is de moed om je stem te laten horen, zolang als nodig is. Besef dat je recht van spreken hebt. Omdat je beschikt over kennis en expertise die de werkgever niet heeft. Omdat jij veel beter dan de werkgever weet wat er onder collega’s leeft en hoe mensen hun job ervaren. Omdat jij in staat bent om te verwoorden wat statistieken, verslagen of rapporten van de werkgever niet kunnen vatten. Omdat jij de werkgever kan helpen om werkbaar werk te organiseren.

Leer je collega’s dus kennen als je werk wil maken van betere en aangenamere jobs in jullie onderneming. Ga met elkaar in gesprek. Zoek naar die zaken die ervoor zorgen dat jullie het werk wel of niet graag doen. Pols naar vragen die er leven, problemen die werknemers ondervinden of suggesties die ze hebben om het werk te verbeteren.

Het STAPPENPLAN WERKBAAR WERK gidst je door de rest. Het helpt je om problemen van werknemers te ontrafelen en dieperliggende oorzaken bloot te leggen. Het ondersteunt je bij het maken van keuzes en het bepalen van prioriteiten. Het begeleidt je bij het uitwerken van een voorstel, gekoppeld aan een doordachte aanpak en argumenten op maat van jullie werkgever. Zo vat je het gesprek met de werkgever aan op basis van een sterk dossier wat de kans op succes vergroot.

Ga naar het stappenplan werkbaar werk

(<<) vorige situatie    |   volgende situatie(>>)

Ik wil wel maar … hoe begin ik er aan?